El candidat d'Unió a la Generalitat, Ramon Espadaler, va alertar ahir que la culminació del Corredor Mediterrani perillaria amb la independència de Catalunya perquè, segons el seu parer, s'optaria per potenciar un traçat alternatiu que no passaria per territori català. "No és una hipòtesi estranya pensar que si Catalunya s'independitzés, el Govern d'Espanya i el Govern de França prendrien una altra opció, que és el Corredor Central, i això sí perjudicaria els interessos legítims dels catalans", va sostenir en roda de premsa al Mirador de l'Alcalde de Barcelona.

El democratacristià va detallar algunes de les seves propostes en l'àmbit de les infraestructures, que ha destacat que es basen en la màxima de la "interconnectivitat". Així, va apostar per persistir en algunes de les reclamacions tradicionals de la Generalitat, com el traspàs complet de les competències de Rodalies de Barcelona, els accessos viaris i ferroviaris al port, el desdoblament de la N2 a Girona i el desdoblament de l'A-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre.

Espadaler va aprofitar per reprendre la proposta del transvasament hidrogràfic del Roine, que ja va tenir sobre la taula quan va ser conseller de Medi Ambient en l'últim govern de Pujol, amb la finalitat de protegir els cabals dels rius Ter i Ebre. El candidat va retreure al Govern i a la ministra de Foment Ana Pastor, que s'hagin apressat a fer promeses davant la imminència de les eleccions, com el cas de la licitació dels accessos al port barceloní. "No esperem res del PP, no és capaç de donar resposta. Els anuncis que fan ara no tenen credibilitat", va resoldre.