"Ciutadans no permetrà que ningú aixequi fronteres entre pares i fills o avis i néts a Catalunya". Així ho va indicar ahir el cap de llista del partit a Girona, Jean Castel. Ho va fer a Barcelona en l'acte central del partit. "Treballarem per la convivència i per reconstruir vincles. Els catalans necessiten dades per copsar la importància de la papereta que dipositaran a l'urna el dia 27. Nosaltres no permetrem que ningú aixequi fronteres entre generacions", va dir.

Per a Jean Castel el proper dia 27 és el moment de "posar fi a un seguit de pràctiques habituals durant els darrers anys i útils només per determinants partits polítics que amaguen la incompetència dels seus governs amb la bandera de la independència". Per aconseguir-ho, "és fonamental el paper dels mitjans de comunicació públics: Nosaltres volem la convivència. Junts sortirem dels problemes i ho farem amb informació. Volem una TV3 de tots els catalans i per a tots els catalans".

Castel va carregar contra l'ANCANC, que va fer una crida a no sintonitzar TV3 per l'ordre de la Junta Electoral Central, que obligava la cadena pública a "compensar" els partits que no van participar a la Via Lliure de l'11-S. Castel va recordar que "les televisions públiques no són eines per la partitocràcia; són eines de democràcia".

Juan Marín, el portaveu de C's al Parlament d'Andalusia, va recordar també la condició diversa de Catalunya: "Hi ha molts andalusos que són catalans com tota la resta. La gent s'ha d'aixecar del sofà el dia 27 i ha d'estar orgullosa de sentir-se espanyola a Catalunya". Per a Marín, una Catalunya sense Espanya i una Espanya sense Catalunya no són possibles: "El nostre és un projecte per a Espanya. Cal votar taronja per la nostra dignitat".