Eleccions Catalanes

"En tots els processos de secessió es perd el 25% de comerç"

El president de Telefónica adverteix dels efectes econòmics "súper negatius" de la independència

21.09.2015 | 17:18

El president de Telefónica, César Alierta, ha assegurat aquest dilluns que comparteix la preocupació del món empresarial sobre la possible independència de Catalunya i, per aquest motiu, ha advertit dels efectes econòmics "súper negatius" que comportaria aquesta. Malgrat que Alierta s'ha mostrat convençut que no s'arribarà a aquest extrem, ha emplaçat els empresaris catalans a fer "els seus números per veure què vénen a la resta d'Espanya i a la resta del món". Segons el president de Telefónica "no existeix" cap discurs de la por respecte a la independència, i tot seguit ha afirmat que "el flux comercial baixa un 25% per cent en tots els processos de separació".

El president de Telefónica, César Alierta, ha fet aquestes manifestacions en la presentació d'un informe sobre Responsabilitat Social Corporativa a Madrid, que també ha comptat amb presència del ministre d'exteriors, José Manuel García Margallo, i de la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez.

Durant la seva intervenció, Alierta ha explicat que Catalunya té un superàvit comercial amb l'Estat del 10% i un dèficit del 5% amb la resta de món. És per això que ha emplaçat els empresaris catalans a fer números per veure què vénen a l'Estat i què vénen a la resta del món.

Així mateix, ha assegurat que "el flux comercial baixa un 25% en tots els processos de separació". "Això significa que augmenta l'atur, baixa la recaptació i cal baixar les pensions", ha subratllat. Malgrat aquest missatge, el president de Telefónica ha negat l'existència d'una "campanya de la por" respecte a la independència i ha puntualitzat que es tracta d'una "campanya realista".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema