El cap de llista del PP a les eleccions catalanes, Xavier García Albiol, va anunciar que per al seu acte de final de campanya comptarà amb la presència de l'expresident francès Nicolas Sarkozy i va alertar que alguns catalans no sobiranistes emigrarien si Catalunya s'independitzés.

Albiol va avançar que, per a l'acte de tancament de campanya que el PP celebrarà aquest divendres al Palau de Congressos de Catalunya, estarà acompanyat per Sarkozy i pel cap del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Després dels pronunciaments de líders mundials com Barack Obama, Angela Merkel i David Cameron en el context del debat sobre una eventual sortida de Catalunya de la Unió Europea, Albiol va dir que el proper divendres sumarà una altra de les veus internacionals "més autoritzades" per parlar sobre aquest assumpte.

També Rajoy es bolcarà en la recta final cap al 27-S: ahir va participar en l'acte central de campanya a Badalona, la ciutat de la qual Albiol va ser alcalde, i vindrà de nou a Catalunya avui, demà i divendres.

El candidat del PP va tornat a posar èmfasi en els efectes que provocaria una eventual independència de Catalunya i ha calculat que les pensions es retallarien un 50% en cas de secessió.

Després de l'advertència d'avui del Banc d'Espanya, Albiol va donar per fet que la independència arrossegaria a Catalunya cap a un 'corralito' financer, amb imatges més pròpies de la Grècia intervinguda.

Una altra de les conseqüències que tem que causaria la independència és un "degoteig" de gent "d'edat avançada" que emigraria de Catalunya cap a altres llocs d'Espanya: "Des de fa mesos em trobo un degoteig d'homes i dones d'una certa edat, que en els anys seixanta i setanta van venir d'altres comunitats i que em diuen que, si hi ha independència, tornaran als seus pobles, perquè no té sentit que se'ls obligui a renunciar a la seva nacionalitat".

Tot i així, va subratllar que ni a ell ni a la "immensa majoria" de catalans ningú els "farà fora" de casa seva encara que les forces independentistes estiguin al capdavant del Govern.

De tota manera, es va mostrar "absolutament convençut" que la pròxima legislatura no tindrà "més d'un any de vida" i per tant caldrà tornar a les urnes, a causa de la "inestabilitat" derivada de l'heterogeneïtat de la llista de Junts pel Sí, que ha comparat amb l'"arca de Noè". Albiol va recordar que ja ha fet cinc debats amb els altres candidats en aquesta campanya, una xifra que veu "excessiva".