El candidat de Ciutadans, Jean Castel, creu que la solució "no és trencar Catalunya, sinó arreglar el que no funciona". Per al cap de llista, mantenir els vincles amb Espanya i Europa és el que permetrà "que tots hi guanyem".

Castel creu que "Catalunya necessita propostes concretes", com les 800 iniciatives del seu programa. "Són les que donen solució als problemes de la gent, i no són fum ni ciència-ficció com d'altres", va indicar. Segons diu, des de Ciutadans estan preocupats per "la sanitat, l'educació, els serveis socials i, sobretot, els 43.572 gironins que estaven a l'atur a 31 d'agost".

Finalment, Castel va vaticinar que la tramuntana de l'Empordà s'endurà diumenge el "fum" de la independència i deixarà veure la corrupció.

Per altra part, Jean Castel va dir que "el canvi a Girona ha començat avui -ahir per al lector- a Lloret de Mar i continuarà el dia 28 quan Ciutadans governi", després que el ple de Lloret de Mar hagi aprovat una moció presentada per Ciutadans i el Partit Popular per revocar l'adhesió del municipi com a membre de ple dret de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI). La moció es va aprovar amb els vots favorables de C's, PP (1), Lloret Sí Se Puede (1), PSC (3), Moviment Independent de Lloret (4) i un dels regidors d'ICV.

Per al líder de C's a Girona "és un gran dia per a Lloret, per a Girona, per Catalunya, per Espanya i per Europa". Castel va destacar que "l'AMI no suma, només resta" i va afegir que "Lloret ha pres una decisió que ens beneficia a tots, fins i tot a aquells que no pensen com nosaltres i hi han votat en contra".