A un país més just econòmicament i socialment per la independència. O el que és igual, la ?independència com a mitjà, no com a fi. Els representants de la CUP que van prendre la paraula ahir en el míting que aquesta formació va celebrar a la gironina plaça de la Independència van insistir molt que caldrà treballar a fons a partir del dia 27 per assolir "la república catalana" que tenen en ment, i en la qual no tenen lloc, segons David Fernández, "els gàngsters amb corbata" que això i res més són els bancs i caixes que va esmentar, un grup de comunicació i uns quants cognoms de famílies catalanes, d'aquelles de tota la vida. "Hem vingut a fer la vida impossible a la corrupció", va advertir.

L'exdiputat de la CUP al Parlament va ser interromput en diverses ocasions pel públic que omplia la plaça , però especialment quan va assegurar que "el dia 27 comença la llibertat" i quan, desafiant, va cridar que "som un poble lliure i dempeus, i no reconeixem cap autoritat de l'Estat espanyol".

Referència a Tià Salellas

Qui es va endur també unes quantes ovacions va ser Benet Salellas, el cap de llista per Girona, malgrat començar excusant-se perquè no té experiència en actes polítics va demostrar bones dots oratòries (i força més veu que David Fernàndez, a qui la campanya està afectant les cordes vocals). Emotiu va ser quan va recordar el seu pare, el desaparegut advocat i activista Tià Salellas, assegurant que li agradaria veure aquests moments, recordant que va ser dels primers independentistes, i defensor dels que van ser empresonats per Garzón el 1992. "I per defensar-los a la UdG va ser-ne expulsat de professor. I encara no ha sigut rehabilitat, per a vergonya de la Universitat de Girona".

Més enllà d'això, Salellas va remarcar que la vella política catalana , o sigui "PSC i CiU, són ja història. I va indicar així mateix que "avui Catalunya té un projecte de nova política que Espanya no té". En aquest sentit, es va referir als partits que propugnen un referèndum legal per l'autodceterminació, previ acord amb l'Estat espanyol, rebutjant-ho de ple: "No podem acceptar esperar a una reforma legal espanyola, seria trair els que confien en nosaltres, i a més mai tornarem a tenir un moment com aquest".

No menys contundents van ser les paraules contra CDC en general i contra la gironina en particular: "La nostra Catalunya no és la de Puigdemont, Guinó, Elena Rivera, ni la dels manaies i les processons".