El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot per Girona, Marc Vidal, va exposar a Palafrugell la necessitat d'impulsar plans de sostenibilitat per a l'agricultura i la pesca de les comarques gironines. "Hem d'emprendre mesures en diferents àmbits per revertir la tendència de l'agricultura i la pesca, arreu i també a casa nostra, tant per assegurar les collites i les captures futures com per la responsabilitat de produir sense empobrir el territori", va afirmar.

Per a Catalunya Sí que es Pot és fonamental potenciar les petites explotacions agropecuàries de tipus familiar davant dels models industrials basats en el cultiu de llavors transgèniques, així com donar suport al desenvolupament de l'agricultura i la ramaderia ecològiques.

Incorporar els joves

Marc Vidal va assenyalar que "l'agricultura i la pesca sostenibles són bàsics per seguir tenint un territori ric i divers, i un paisatge únic que en alguns llocs s'està perdent". Per això, a més de la producció sostenible, es vol promoure la incorporació de joves a l'activitat agrícola, així com potenciar i facilitar la transformació dels productes agroalimentaris dins de les zones de producció.