El líder del PSC i candidat a les eleccions catalanes, Miquel Iceta, va deixar clar que si el PSOE governa després de les pròximes generals i no obre una perspectiva de reforma constitucional en clau federal, ell «plegarà». En el dinar col·loqui de Barcelona Tribuna van preguntar a Iceta si el PSC demanarà grup propi al Congrés, en el cas que el PSOE governi i no encapçali la via federal amb «prou energia», segons la pregunta realitzada des del públic.

«Si quan el PSOE governa no obre la perspectiva d'una reforma constitucional, plegaré», va respondre Iceta, que va apuntar que no demanarà grup propi perquè espera «viure aviat en un país en el qual els temes territorials siguin acordats en un senat federal, i per tant els grups al Congrés siguin de tipus ideològic. Aspiro a viure en un país com la República Federal Alemanya».

D'una altra banda, el dirigent socialista creu que «no hi haurà majoria absoluta de Junts pel Sí i -va afegir- tendeixo a pensar que tampoc de Junts pel Sí amb la CUP, encara que el meu pare deia sempre que creure és no saber».