El cap de llista de Junts pel Sí (JxSí) a les comarques gironines, Lluís Llach, aprofita els pocs dies que queden de campanya electoral abans del 27-S per vèncer el discurs de la por que, assegura, han engegat des de les institucions de l'Estat. «Ens han tirat a sobre les escombraries de la por. Són arguments febles, hem de convèncer els indecisos que aquests arguments són falsos», va afirmar el candidat ahir en un acte a Caldes de Malavella. Llach va reiterar que són unes eleccions històriques que han fet que persones «d'àmbits culturals i socials molt diversos» hagin fet el pas per «ser la vostra veu» i unir-se en una sola candidatura. «El nostre gran patrimoni sou vosaltres», va afirmar.

«Només som per vosaltres i amb vosaltres», va resumir Llach, que va afegir que és un moment crucial perquè hi ha milions de ciutadans «que heu decidit que deixem de ser aspirants a ciutadans per ser ciutadans de ple dret».

El cap de llista de JxSí va demanar ajuda als convençuts per desmuntar les amenaces i el discurs de la por i propagar la il·lusió per un país nou. «Us necessitem, que arribeu a com més gent millor, que repartiu l'esperança d'un país nou perquè sense vosaltres és impossible el triomf», va afirmar.