Els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, van retreure ahir als empresaris, en al·lusió a firmes com Pronovias o Almirall, de voler «coartar» la llibertat de vot dels seus treballadors.

Gallego i Álvarez es van reunir ahir amb el candidat de Sí que es Pot, Lluís Rabell, i en acabar la reunió, a preguntes dels periodistes, van respondre a les advertències d'alguns empresaris que han assegurat que les seves empreses abandonaran Catalunya si aquesta es declara independent. Gallego va criticar «aquestes actituds, que són caciquils, per part de determinats empresaris intentant condicionar la decisió política dels seus treballadors davant una contesa electoral.

«Mesures concretes»

El líder de Comissions també va insistir que «estem davant unes eleccions polítiques que haurien de debatre que es posi sobre la taula com sortim de l'actual situació de crisi amb propostes i mesures concretes». Després d'assegurar que els sindicats no volen entrar en campanya, Álvarez va dir que «són unes eleccions, no és un referèndum».