La candidata de Ciutadans a presidir la Generalitat de Catalunya, Inés Arrimadas, va assegurar que «l'única alternativa» a la llista de Junts Per Sí, de Mas i ERC, és el seu partit perquè si calgués dependre dels «grans i vells partits sí que la faríem bona». En un esmorzar informatiu organitzat per Fòrum Europa, Arrimadas va assenyalar que els únics que poden garantir una «alternativa» que doni estabilitat a Catalunya i que pari els que volen la independència és Ciutadans, que és l'«únic que surt a guanyar i que sap on cal marcar els gols».

«Si haguéssim de dependre del PP i del PSOE en uns moments com els actuals a Catalunya estaríem realment en una situació complicada», va assegurar, abans de recordar que les enquestes diuen que l'única alternativa a la llista dels que volen declarar la independència és Ciutadans.

El líder de C's, Albert Rivera, que va presentar Arrimadas a Madrid, va dir que els sondejos d'intenció de vot a què té accés el seu partit apunten a un ascens de les forces contràries a la independència de Catalunya. «Ja no es publiquen enquestes però n'hi segueix havent, i s'està detectant que cada vegada ens estem acostant més a la victòria, que C's segueix creixent i que hi pot haver una majoria de catalans que digui 'no' a Artur Mas i 'sí' a Espanya, Europa i a la regeneració política», va dir.

Respecte a la imputació de l'exdiputat al Parlament de C'S, Jordi Cañas, Rivera va dir que «no té càrrec públic ni orgànic», és un «tema personal» i és «una notícia de juny». El líder de Ciutadans es va limitar a afegir: «Preguntin a aquesta persona».