El líder del PSOE, Pedro Sánchez, es va mostrar ahir confiat en què, en els comicis del 27S, Catalunya dirà «adéu al fill polític de Jordi Pujol», en al·lusió a Artur Mas, i donarà la «benvinguda» a Miquel Iceta al capdavant de la Generalitat.

Pedro Sánchez va fer aquestes declaracions a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), on va visitar un mercat al costat del candidat del PSC, Miquel Iceta. Sánchez va opinar que diumenge «les coses canviaran a Catalunya». «Hem de dir-li clar a Mas i a Mariano Rajoy que el problema de Catalunya no és Espanya ni el d'Espanya és Catalunya. El que totes dues comparteixen és que tenen mals governants que s'escuden en el conflicte per no parlar de l'important», va indicar.

Sánchez va reivindicar la «Catalunya social» i va cridar a votar al PSC a aquells que vulguin recuperar la sanitat i l'educació pública.

El candidat del PSC, Miquel Iceta, va retreure a Catalunya Sí que es pot que «vulgui que es pregunti als catalans sobre la independència» i li va recordar que una secessió seria «l'últim dels remeis». També va reivindicar la figura de l 'expresident Pasqual Maragall davant les «maniobres d'algunes candidatures» independentistes.

Iceta va al·ludir per primera vegada en aquesta campanya a Catalunya Sí que es pot, el candidat de la qual és l'activista veïnal Lluís Rabell. Després de «saludar» aquesta formació per les «lluites per la justícia social que ens agermanen», Iceta va recordar que Catalunya Sí que es Pot «vol que es pregunti als catalans per la independència».