El cap de llista d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, ha demanat «menys guerres de banderes i més resoldre els problemes de la gent», en referència als incidents d'aquest dijous al matí al balcó de l'Ajuntament de Barcelona. Espadaler va afegir que «ja n'hi ha prou que uns s'emboliquin amb una bandera i els altres amb una altra».

El cap de llista, d'altra banda, ha contestat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, qui ha dit que el debat sobre la nacionalitat és de psiquiatra. «No hi ha ministre que ens pugui dir si hem d'anar o no al psiquiatre; ja n'hi ha prou de menystenir el nostre país», va etzibar amb vehemència. Ramon Espadaler va qualificar els incidents d'ahir al matí de «lamentables» i va afegir que Unió «té una bandera que és la senyera i que ens agrupa a tots». «I no tenim cap estel, perquè nosaltres tenim els dotze estels de la bandera europea», va sentenciar entremig dels aplaudiments del centenar de persones que han assistit al míting de Tortosa, el penúltim míting de la campanya electoral.

Espadaler va començar el míting anunciant una «bona notícia» als assistents: «ja tenim els peus posats al Parlament!», va exclamar. «Tots els indicadors ens ho diuen», va afegir.

Grup parlamentari

El candidat d'Unió va assegurar que la formació disposa d'enquestes que «afermen» que obtindran representació parlamentària el pròxim 27 de setembre i els acosten al grup parlamentari propi, que es forma a partir dels cinc diputats.