El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, es va disculpar ahir públicament per haver penjat una bandera estelada al balcó de l'edifici consistorial i haver desencadenat «una sèrie de reaccions que han acabat creant un considerable enrenou», especialment després que el portaveu del PP, Alberto Fernández Díaz, desplegués immediatament la bandera espanyola.

En un comunicat, Bosch va assenyalar: «Em sap greu tot el que ha passat, i havent reflexionat sobre el meu acte, he de reconèixer que no vaig estar encertat. Segur que no era el moment ni era el gest que feia falta». Per això, va disculpar-se davant de «tots els qui s'hagin pogut sentir ferits o ofesos, els que hagin trobat el fet poc oportú i, sobretot, els milers de persones que fa dies que treballen en l'objectiu més noble que ens hem marcat com a poble, i que ara hagin pogut sentir-se perjudicats».

El PP va acceptar les seves disculpes, però Fernández Díaz va considerar que Bosch només havia demanat perdó per la reacció del PP de penjar la bandera espanyola. «Si no, haurien fet com sempre, que pengen impunement estelades», va assenyalar. En aquest sentit, el regidor popular va demanar a tots els regidors d'ERC que es disculpin «per totes les estelades que han penjat a les façanes dels ajuntaments». «Vaig penjar la bandera espanyola per respecte a tots els barcelonins que ens sentim catalans i espanyols, i tornaria a fer-ho demà mateix», va assenyalar.

Per la seva banda, el grup municipal de CiU va demanar a l'alcaldessa, Ada Colau, que «cridi a l'ordre» els regidors i «exerceixi la seva autoritat davant la sucessió d'actes impropis i de falta de decòrum protagonitzats per regidors de l'Ajuntament». Colau va acusar ERC i PP «de fer el numeret i aconseguir una foto utilitzant el balcó de la institució com si fos un espai electoral».