La CUP va tancar ahir a Badalona la campanya electoral presentant-se com l'«autèntica garantia» per aconseguir la independència de Catalunya després del dia 27 i com una força «revolucionària» que aconseguirà canviar-ho tot, el que provoca la «por» de les classes dirigents. El candidat Antonio Baños i la número dos de la llista Anna Gabriel es van pronunciar en aquests termes durant el míting final de la formació a l'amfiteatre del parc Gran Sol del barri de Llefià de Badalona, ciutat en la qual governa una coalició encapçalada per Dolors Sabater, de la CUP, que va permetre arrabassar l'alcaldia a Xavier García Albiol, del PP.

Davant de més de 4.000 persones, segons els organitzadors, Baños va parlar de «por de les classes dirigents», des del rei Felip VI i la reina Letícia a banquers com Isidre Fainé i Josep Oliu pel que està passant a Catalunya i va afirmar que tots ells dilluns al matí, «quan preguntin com han anat les eleccions catalanes, els direm que no eren eleccions, els direm que era una revolució». També va advertir que el procés »que ens portarà directament a la República, és un clamor de tot un poble, no d'un líder». «Senyor Mas -va prosseguir-, la independència no té el seu nom, a la Meridiana ningú no cridava el seu nom, cridaven independència, ningú no va cridar el seu nom».

L'anècdota es va produir quan en ple discurs i després de pronunciar la paraula clamor es va espatllar el sistema d'àudio i Baños, durant uns minuts, va haver de prosseguir sense micròfon.

De la seva banda, Anna Gabriel va sostenir que la CUP és l'«autèntica garantia» per arribar a la independència de Catalunya i, dirigint-se a Artur Mas, li va indicar: «Artur Mas, senyors de Convergència, els que heu gestionat fins ara l'autonomisme, si algú ha de demostrar que treballa per la independència sense partidismes són vostès, no nosaltres». A la vegada, els va etzibar que la CUP arribarà «fins al final, la llibertat completa dels Països Catalans».