Les habituals sessions fotogràfiques amb els mitjans de comunicació i el temps de descans amb les seves família després de dues setmanes d'intensa campanya seran les ocupacions a les quals es lliuraran els candidats el dia de reflexió, llevat dels de la CUP, que protagonitzaran actes polítics fora de Catalunya.

La jornada s'inicia, com cada vigília electoral, amb una ruta per Barcelona per atendre a les convocatòries dels mitjans que preparen la tradicional foto de família dels candidats.

Aquesta vegada, els escenaris en els quals van a posar són els voltants del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a Montjuïc, el port barceloní i el Palau del Parlament.

A l'hora de dinar, els candidats quedaran ja lliures per poder gaudir d'unes hores en família o amb amics i relaxar-se abans de conèixer el veredicte de les urnes l'endemà.

Després d'una intensa campanya com cartell de la primera candidatura conjunta de CDC i ERC, el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, dedicarà la tarda a "improvisar": no vol marcar-se cap compromís després de dues setmanes seguint una exigent agenda.

El president de la Generalitat i número quatre de la llista, Artur Mas, aprofitarà la jornada per treure's de sobre treball institucional endarrerit i, si té temps i la meteorologia li ho permet, s'escaparà al mar per nedar una estona.

El líder d'ERC i número cinc de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, passarà el dia amb la família, passejarà per Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), municipi del qual és alcalde, i acudirà al teatre a veure "Sòcrates, judici i mort d'un ciutadà", protagonitzada pels actors Carles Canut i Josep Maria Pou.

De la seva banda, el candidat del PSC, Miquel Iceta, aprofitarà la jornada per menjar amb la seva mare, com fa cada cap de setmana, i a la tarda descansarà a casa seva, on té intenció de poder veure els primers capítols de la sèrie de televisió danesa "Borgen".

Es tracta d'una aclamada ficció política, que ell ha citat diverses vegades en campanya com a exemple del que pot passar amb el PSC en el 27S i que li sembla "una bona guia per al que pot venir a partir del dia 28" a Catalunya; de fet, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, li ha confessat avui que abans d'anar-se'n de Catalunya li regalarà el 'pack' de la primera temporada completa de la sèrie.

Al seu torn, el candidat del PP Català, Xavier Garcia Albiol, té la intenció de dedicar la tarda de dissabte a estar amb la família i a passejar per Badalona (Barcelonès).

Albiol es podrà prendre així un respir després d'una campanya de molta intensitat en la qual ha combinat tota mena de recursos per divulgar el seu missatge, encara que ell se sent especialment còmode en les passejades pel carrer.

A pesar del ritme frenètic, Albiol va fer un forat en la seva campanya el 12 de setembre per veure l'Espanyol-Reial Madrid a l'estadi dels blanc-i-blaus, el seu club de tota la vida.

Una vegada finalitzada la seva primera campanya com cartell d'Unió, Ramon Espadaler, dedicarà la tarda a estar amb la família i assegura que seguirà els plans que proposin la seva dona i els seus fills.

Després de la seva primera campanya, el "fitxatge" d'ICV-EUiA i Podem per a liderar la candidatura de confluència de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, aprofitarà la jornada per prendre's un respir i "meditar" sobre la seva experiència.

Els seus plans passen per descansar al costat de la seva actual companya i mare dels seus dos fills, Sílvia, una enèrgica activista del Maig del 68 que l'ha acompanyat en tots els actes de campanya que ha pogut.

Una altra debutant com a cap de llista és Inés Arrimadas, de Ciutadans, que pensa passar la tarda amb els seus germans i nebots, que han arribat a Barcelona procedents de Jerez de la Frontera -lloc de naixement de la candidata-, Almeria i Brussel·les.

A la nit, Arrimadas assistirà al lliurament del premi a l'"Andalús de l'any" que concedeix la Casa d'Andalusia a Barcelona.

La CUP, en canvi, es pren la jornada de reflexió a Catalunya com una oportunitat per difondre el seu missatge per altres terres del mateix àmbit lingüístic.

El cap de llista de la CUP, Antonio Baños, estarà a la tarda a Perpinyà (França) per protagonitzar un acte polític, i no serà l'únic de la seva candidatura a fer el mateix: Anna Gabriel estarà a Palma, Gabriela Serra anirà a Fraga (Osca), mentre que Josep Manel Busqueta parlarà a Xàtiva (València).