El candidat del PSC al 27S, Miquel Iceta, va fer una crida a votar massivament diumenge per poder «fer fora» Artur Mas de la Generalitat i trobar a través d'una reforma federal «solucions que evitin la ruptura», ja que «fora de la llei només hi ha la llei de la selva i el desastre».

En el míting final de campanya al Valkiria Hub Space al barri del Poblenou de Barcelona, acompanyat pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder del PSC a l'Ajuntament, Jaume Collboni, Iceta va demanar «votar socialista» a les eleccions catalanes, perquè «val la pena» fer-lo president. «Us demano que diumenge que ve aneu a votar massivament i voteu socialista, per derrotar Mas i fer-lo fora, per trobar solucions que evitin la ruptura i la sortida de la UE i de la legalitat, per parar les retallades de Mas i tornar al nivell de despesa social de fa cinc anys», va dit davant d'unes 300 persones.

Però també per «obrir el camí d'una victòria socialista a la resta d'Espanya», «lluitar contra la corrupció» i a favor de la reactivació econòmica i l'ocupació, a més d'impulsar una reforma federal de la Constitució.

L'embolic de les banderes

Al·ludint a la picabaralla amb les banderes dijous al balcó de l'Ajuntament de Barcelona, Iceta l'ha posat com a exemple del que «no ha de passar els anys vinents», i va advertir que el 27S es decideix «entre quatre anys de guerres de banderes o quatre anys de solucions amb els socialistes». «No es pot posar aquest país i les seves institucions fora de la llei, perquè fora de la llei només hi ha la llei de la selva i el desastre», va explicar Iceta, que va recordar que a la resta d'Espanya «ens volen i ens necessiten, hi ha un canvi en marxa que ens permetrà avançar cap a una societat més justa i lliure».

Segons el seu parer, «quan els nostres germans ens abracen, volen treballar amb nosaltres, quan estan disposats a fer tot el que estigui al seu abast, seria absurd i seria traïdorenc donar-los l'esquena».

Per això es va comprometre que aquesta campanya «no acabarà avui ni diumenge, aquesta campanya segueix dilluns fins que culmini el gran objectiu de fer a Pedro Sánchez pròxim president d'Espanya i arraconar l'anticatalanisme primari del PP».

Finalment, Iceta ha avisat PP i Ciutadans que «només amb el 'no' no n'hi ha prou, fa falta una alternativa».