El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va demanar ahir el vot per a Catalunya Sí que es pot perquè és el «vot útil» contra els corruptes, els que «agiten les banderes de l'odi» i a favor de governar pels drets socials de la classe treballadora.En un multitudinari acte final, amb més de 3.500 assistents al recinte la Farga, Iglesias va insistir que encara hi ha molta gent indecisa sobre el seu vot diumenge i va animar a en «Joan i Carme», una parella imaginària, un matrimoni de treballadors ja grans, antics votants socialistes, amb dos fills sense feina afectats per la crisi, que amb el seu vot «canviïn el guió».

«Hi ha milers de joans i carmes. En Joan i la Carme són els que decidiran les eleccions de diumenge perquè se senten estranys amb els discursos que estan escoltant aquesta setmana», va dir Iglesias.

El líder de Podem també va comparar Albert Rivera amb «un venedor de preferents que diu que ara vol ser el teu partit», tot recordant que defensen el dret a decidir dels catalans i que ell vol ser el president d'una Espanya que els catalans se sentin seva. «Hi ha una Espanya que té orelles, i només es pot construir un projecte d'Espanya en què càpiga una nació que es diu Catalunya», va insistir. Iglesias també va acusar Artur Mas de preferir «seguir jugant al no es pot de Rajoy». «Es pot construir una sobirania amb consellers de CDC que han privatitzat? Jo crec que no», va dir el dirigent de Podem, que va aprofitar per tornar a oferir un pacte a les forces progressistes. «Un país no es construeix només amb banderes, es construeix amb inspectors d'hisenda que persegueixin el frau, construint escoles i hospital», va afegir Iglesias, tot advertint que «és molt fàcil agitar les banderes de l'odi i jugar a la provocació».

L'acte també va comptar amb la presència de l'exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero; el número 2 de Podem, Iñigo Errejón; el coordinador d'ICV, Joan Herrera, i diversos regidors de Barcelona en Comú, com Gerardo Pisarello, Jaume Asens i Laura Pérez. Per la seva banda, Errejón, va dir que «fa falta un govern a Madrid que escolti i reconegui el dret a decidir de Catalunya, primer guanyar aquí i després a Madrid».