"Déu vol unitat encara que ens obstinem a obrar el contrari". En un sermó sense referències concretes a les eleccions catalanes d'avui, el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va cridar divendres a la unitat d'Espanya durant una vigília convocada per l'Arquebisbat a la Catedral de València per a "pregar per Espanya i tots els seus pobles i gents ". L'acte va incloure una oració al Santíssim i la lectura de diverses pregàries sempre tendents a protegir la unitat de la nació.

"Aquest no és un acte polític, sinó estrictament de fe en Déu, és un acte religiós i profundament cristià", va explicar Cañizares, que va destacar que la unitat està "amenaçada davant sofriments que es poden agreujar".

"El noble poble d'Espanya s'ha gestat durant segles en la unitat veritable. Necessitem saviesa per unir, no per dividir", va insistir el prelat. Igualment, durant la seva intervenció, l'arquebisbe de València va afegir que Déu està "al costat dels que pateixen, els pobres, els últims, els que ningú té en compte en aquestes circumstàncies, els que no tenen cap culpa i suportaran més que ningú les conseqüències d'una divisió en la qual s'entesten alguns ebris de poder". El cardenal va recordar que la missió de Jesús és "unir, el contrari és dispersió, incomunicació, violència i, subratllo, pèrdua de llibertat", va assegurar.

La vigília es va desenvolupar durant més d'una hora i mitja. A l'eucaristia celebrada per Cañizares el va seguir l'Adoració del Santíssim, en la qual durant un temps de quinze minuts els assistents a la vigília van pregar en complet silenci per la unitat d'Espanya. Posteriorment, es van llegir diverses pregàries, sempre per la nació. Diversos dels assistents a l'acte de divendres van assistir a la Catedral de València amb banderes d'Espanya o braçalets amb els colors de l'ensenya. A més, també es va pregar pels legisladors i els governants, perquè Déu els doni "llum, prudència, saviesa, valor, discerniment i encert".