Sessions fotogràfiques però, sobretot, temps de descans amb les seves famílies després de dues setmanes d'intensa campanya. Aquestes van ser les principals ocupacions a les quals es van lliurar el candidats a la presidència de la Generalitat durant la jornada de reflexió d'ahir, excepte la CUP, que va protagonitzar actes polítics fora de catalunya. Al migdia i ja lliures de compromisos, van poder gaudir unes hores de la família, els amics o per relaxar-se abans de conèixer el resultat de les eleccions catalanes en directe avui a la nit.

Després d'una intensa campanya com a cap de cartell de la candidatura conjunta Junts pel Sí, Raül Romeva va dedicar la tarda a "improvisar". El candidat sobiranista no va voler marcar-se cap compromís després de dues setmanes regit per una exigent agenda i va explicar, hores abans, que li agradaria, fins i tot, anar al teatre. Per al president de la Generalitat i número 4 de la llista, Artur Mas, la jornada d'ahir va servir per "treure's de sobre" treball institucional endarrerit i, si el temps ho permetia, preveia també escapar-se a nedar al mar una estona. El número 5 i líder d'ERC, Oriol Junqueras, en canvi, va passar el dia amb la família, pasejant per Sant Vicenç dels Horts, municipi del qual és alcalde. Junqueras també va aprofitar per escapar-se al teatre per veure l'obra Sòcrates, judici i mort d'un ciutadà, protagonitzada pels actors Carles Canut i Josep Maria Pou.

Per la seva banda, el candidat del PSC, Miquel Iceta, va aprofitar el dia per dinar amb la seva mare, com fa habitualment els caps de setmana, i la tarda va dedicar-la a descansar a casa seva per poder veure els primers capítols de la sèrie danesa de televisió Borgen. L'aclamada ficció política de la qual qual ha parlat en diverses ocasions en campanya com a exemple de què pot passar amb el PSC avui, és considerada per Iceta una "bona guia pel que pot venir a partir del dilluns" a Catalunya. De fet, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, li va confessar ahir que abans d'anar-se'n de Catalunya li regalaria el "pack" de la primera temporada completa de la sèrie.

Per a candidat del PP, Xavier García Albiol, ahir va ser una tarda dedicada a estar amb la seva família i passejar per Badalona, la població de la qual va ser alcalde. De fet, el líder popular ha explicat en diverses ocasions que li agrada relacionar-se amb els seus veïns i que ho fa sempre que pot. Albiol es va prendre així un respir després d'una campanya de molta intensitat. Malgrat això, el candidat va revelar que havia fet una forat a l'agenda el passat 12 de setembre per veure l'Espanyol-Reial Madrid a l'estadi dels blanc-i-blaus, el seu club de tota la vida.

Per al candidat d'Unió, Ramon Espadaler, aquesta ha estat la primera campanya en què la formació va separada de Convergència, l'antic soci de federació, i l'ha viscut amb intensitat. Per això, ahir va dedicar la tarda a estar amb la seva dona, Anna, i els seus tres fills, Miquel, Maria i Queralt. Després de molts dies, el líder democristià va permetre als seus fer el que li demanessin. Una compensació, va dir, després d'una dura campanya.

El candidat de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, també va aprofitar el dia d'ahir per prendre's un descans i "meditar" sobre la nova experiència que l'ha dut a liderar la candidatura de confluència. Ho va fer acompanyat de la seva companya i mare dels seus dos fills, la Sílvia, una enèrgica activista del maig del 68 que l'ha estat acompanyant en tots els actes de campanya que ha pogut.

Una altra de les debutants d'aquests comicis ha estat la cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas. Arrimadas tenia previst dedicar la tarda d'ahir als seus germans i nebots, que van venir a Barcelona procedents de Jerez de la Frontera -lloc de naixement de la candidata-, Almeria i Brussel·les. La seva intenció era també portar els seus nebots al Zoo i a l'Aquàrium però no tenia clar que la seva assitència al lliurament del premi a l'"Andalús de l'any", que concedia a la nit la Casa d'Andalusia de Barcelona, li ho permetés.

La CUP, en canvi, es va prendre la jornada de reflexió a Catalunya com una oportunitat per difondre el seu missatge a Perpinyà, Palma, Fraga i Xàtiva, els "països catalans". El seu candidat, Antonio Baños, va acompanyar al cap de llista per Girona, Benet Salellas, a Perpinyà; mentre que Anna Gabriel ho va fer a Mallorca, Gabriela Serra a Fraga i Josep Manel Busqueta a València.