Ha arribat el dia i tot està a punt perquè avui, des de les nou del matí i fins a les vuit del vespre, els més de 495.000 residents de les comarques gironines cridats a les urnes puguin participar amb total normalitat en unes noves eleccions al Parlament de Catalunya. Els 399 col·legis electorals de la demarcació habilitats amb un total de 823 meses, van viure durant tot el dia d'ahir una intensa jornada per condicionar tots els espais.

Per exemple, una ràpida visita en un dels punts de votació de la ciutat de Girona, al pavelló de Santa Eugènia, donava fe dels preparatius del personal encarregat del muntatge i neteja dels espais.

Per un costat, tocava preparar les taules amb els sobres i les paperetes ara col·locades, els plafons amb el llistat del cens indicant la mesa de votació. També les cabines per votar en secret o les urnes col·locades sobre les taules amb les cadires on els presidents i vocals de les meses -que hauran arribat a les vuit del matí als seus col·legis- vetllaran per al correcte funcionament de la jornada electoral.

En total hi ha 7.407 membres de meses entre titulars i suplents.