Els partits que defensen la independència de Catalunya han obtingut una clara victòria a Girona, on Junts pel Sí ha aconseguit 11 dels 17 escons en joc, als quals se suma l'aconseguit per la CUP, que obté per primera vegada un diputat per aquesta província, amb el 99,27 % escrutat.

En vots, aquestes dues formacions sobiranistes s'han imposat per una àmplia majoria de 246.324, que suposen un 64,56 per cent del total.

Els onze diputats de Junts pel Sí, que ha comptat amb el lideratge a Girona del cantautor Lluís Llach, són de tota manera un menys dels que sumaven el 2012 els nou de CiU i els tres d'ERC, amb la qual cosa la major aportació al front independentista correspon a la CUP, el cap de llista de la qual, Benet Salellas, ha subratllat aquest èxit després de conèixer l'escrutini.

L'altra formació que destaca en aquestes eleccions, en aquest cas dels contraris a la independència, és Ciutadans, que entra també per primera vegada per la província gironina i ho fa amb dos representants que el converteixen en segona força.

En aquest cas, el número ú de la llista, Jean Castel, que ja va aconseguir en les municipals que la seva formació entrés a l'Ajuntament de Girona, repeteix ara èxit en aquests comicis al Parlament, on ell també ha estat el cap de llista de la seva formació.

Catalunya Sí que es pot ha obtingut 18.243 vots, un 4,78 per cent del total emesos, i obté un representant per Girona com va fer ICV fa tres anys.

El PSC es manté com a tercera força, encara que perd un diputat i es queda amb només un, Rafel Bruguera, qui entén que la situació del seu partit respecte al 2012 canvia poc.

Igual li succeeix al PP, que de comptar amb dos representants passa a només un, Enric Millo, el portaveu del seu partit durant l'última legislatura.

El principal daltabaix ha estat el d'Unió, que es queda sense presència de la província al Parlament després de situar-se com setena força amb només 8.175 vots que equivalen a un 2,14 per cent dels emesos.