El president del Govern, Mariano Rajoy, ha llançat avui un missatge de tranquil·litat als ciutadans després de les eleccions catalanes en les quals, ha dit, s'ha posat de manifest que els partidaris de la ruptura, que no tenien el suport de la llei, tampoc tenen el dels ciutadans.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha ofert aquest dilluns "diàleg" i negociació al nou govern de la Generalitat que surt d'aquest 27-S, però ha advertit que la "lleialtat" del seu executiu se circumscriu "sempre dins de la llei". "No parlaré de la a unitat d'espanya, la sobirnia nacional", ha dit. Ha recordat que si el plantejament de les autoritats catalanes és "saltar-se la llei i fer declaracions que contradiuen l'Estatut i la Constitució" el seu govern "té entre les seves obligacions la de fer complir la llei". També s'ha mostrat disposat a "parlar" amb el PSOE i C's sobre Catalunya, dues formacions, ha dir, amb els que el PP i el seu govern "coincideixen en el que és substancial".

En una declaració al Palau de la Moncloa amb motiu de les eleccions autonòmiques celebrades ahir a Catalunya, en les quals les forces que advoquen per la independència van obtenir uns resultats electorals poble a poble i aconseguir majoria d'escons al Parlament encara que no de vots, ja que van obtenir un 48 per cent de suports.