Els 17 diputats que representaran la demarcació de Girona al Parlament de Catalunya en l'onzena legislatura són, en la majoria dels casos, cares noves. En concret, 10 dels 17 diputats formaran part de la cambra catalana per primera vegada, mentre que la resta repeteixen per segona, tercera o quarta legislatura. Girona estarà representada al Parlament per tretze homes i quatre dones (que és la mateixa proporció que hi ha des del 2012, per part dels diputats gironins, a la cambra catalana). Pel que fa a les edats, la diputada més jove i el més gran comparteixen el partit: Junts pel Sí. Es tracta de Natàlia Figueras (de 26 anys) i de Lluís Llach (de 67 anys).

De fet, segons l'ordre de les formacions amb més representació, Llach és el primer diputat de Junts pel Sí, que compta amb quatre altres cares noves. Al costat del cantautor hi ha l'entrenadora de bàsquet Anna Caula: els dos han estat les figures visibles i els candidats independents de Girona del partit format per CDC i ERC. El tercer diputat de Junts pel Sí és un veterà del Parlament. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, serà a la cambra catalana per quarta vegada. Ara bé, no serà l'únic alcalde de la demarcació de Girona que s'asseurà al Parlament, perquè Puigdemont compartirà les files gironines de Junts pel Sí amb tres altres alcaldes. Es tracta de Roger Torrent, que és alcalde de Sarrià de Ter i diputat des del 2012; de Lluís Guinó, que és alcalde de Besalú i diputat des del 2010; i de Jordi Munell, que és alcalde de Ripoll i ara s'estrena com a diputat.

Pel que fa a la resta de diputats de Girona de Junts pel Sí, són Natàlia Figueras (que serà a la cambra per primer cop); Dolors Bassa (que també és una de les cares noves); Sergi Sabrià (que en l'anterior legislatura ha estat diputat); Dolors Rovirola (que és diputada des del 2006); i Jordi Orobitg (que s'estrena al Parlament).

La segona formació que tindrà més diputats a la cambra catalana en representació de la demarcació de Girona serà Ciutadans. Aquest partit, que disposarà de diputats gironins per primera vegada, comptarà amb la presència de Jean Castel i Alfonso Sánchez. El primer és la cara visible de Ciutadans a Girona (de fet, és regidor a la capital de província des de fa quatre mesos), mentre que el segon va ser el cap de llista de la mateixa formació a Tossa de Mar per les eleccions municipals, tot i que no va obtenir representació.

Pel que fa a la resta de diputats gironins, ocupen un escó per cada partit. En el cas de la CUP, aquesta formació també s'estrenarà a la cambra catalana per la demarcació de Girona amb l'advocat Benet Salellas. El PSC tindrà el fins ara senador Rafel Bruguera, que fa el salt al Parlament. Mentrestant, en nom del PP hi tornarà a haver Enric Millo, que és diputat a la cambra catalana des del 2006. Finalment, per Catalunya Sí Que Es Pot hi haurà Marc Vidal (que no és nou al Parlament perquè en l'anterior legislatura ja estat l'únic diputat gironí per ICV).

Diputats per Barcelona

Tot i que la cambra catalana comptarà amb 17 diputats de Girona, no seran els únics amb arrels gironines. El cas és que en aquesta onzena legislatura del Parlament hi haurà quatre diputats, presentats per la circumscripció de Barcelona, amb arrels gironines. Es tracta d'Irene Rigau, de Magda Casamitjana, de M. José García Cuevas i d'Albano Dante Fachín.