El PP català ha perdut vuit escons (ha passat de 19 a 11) en les eleccions catalanes amb més participació de la història, un resultat que el candidat del PPC a la Generalitat, Xavier García Albiol, va admetre que no era "l'esperat", si bé va remarcar la "derrota en vots" del bloc independentista.

"Evidentment els resultats obtinguts no són els que esperàvem i per tant no podem estar satisfets", va admetre Albiol, "però vull aprofitar i trasllado a la direcció del PP l'agraïment als centenars d'interventors i apoderats que durant la jornada han cobert les meses electorals en algunes zones amb una certa hostilitat".

El candidat va remarcar que els qui plantejaven aquests comicis catalans com un plebiscit "han fracassat", i, segons la seva opinió, que les urnes han evidenciat que "una majoria dels catalans no estan per la fractura".

Albiol va reiterar la seva oferta de formar "una alternativa" davant d'aquells que pretenen "trencar Catalunya de la resta d'Espanya".

L'exalcalde de Badalona va admetre, preguntat pels periodistes, que caure de 19 a 11 diputats és "una pèrdua molt notable", però no va voler entrar a valorar la possibilitat d'assumir la dimissió. Albiol, que va rebre del seu municipi més percentatge de vots que de qualsevol altre, va remarcar que Artur Mas ha fracassat perquè, fa 5 anys, quan va convocar les eleccions anticipades de 2012, tenia 62 diputats, els mateixos que té ara, després d'avançar per segon cop els comicis.

"Mas ha quedat amb els mateixos diputats que tenia, i jo he quedat satisfet de la feina feta i amb els 11 diputats que tenim podrem treballar, i hi ha molta feina per fer"

També va mostrar-se agraït als més de 300.000 catalans i catalanes que "ens han dipositat la confiança, són molts homes i dones".