L'expresident del Govern espanyol José María Aznar considera que les eleccions catalanes han deixat el PP davant «el pitjor escenari possible», després del qual «alguns» haurien de pensar «seriosament per què el partit del Govern no ha estat capaç de representar la majoria de les forces constitucionals».

El president de la Fundació FAES afegeix en un comunicat sobre el resultat de les eleccions catalanes que «ja va el cinquè avís» dels electors al Partit Popular -força que ha vist reduïda en vuit escons la seva representació al Parlament- «i no se'n pot desentendre».

«Per al PP és el pitjor escenari possible. El teu rival de l'esquerra queda enfortit, el teu espai queda minvat, els secessionistes continuaran el procés. La teva posició està seriosament compromesa», afirma el també president d'honor del PP. Aznar advoca per «reafirmar l'ordre constitucional» i considera que «el constitucionalisme té espai a Catalunya, sempre que els que defensen els principis constitucionals es dediquin a això i no a fer extravagàncies».

El candidat del PPC a la Generalitat, Xavier García Albiol, després de llegir les paraules d'Aznar va defensar ahir la tasca del seu partit a Catalunya, per la qual va demanar respecte, i va subratllar que els populars catalans han hagut de treballar en «condicions molt complicades» i amb «una incomprensió totalment immerescuda».

Segons Albiol, «el pitjor escenari possible» és el que hi ha ara mateix a Catalunya, amb un president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, «qüestionat en mans de l'esquerra radical independentista». Pel que fa a l'autocrítica que demana Aznar als populars, el candidat del PPC va insistir que ara toca analitzar els resultats i veure en què no s'ha encertat, i «a partir d'aquí intentar corregir-ho de cara a les generals». Va ressaltar que no està d'acord amb la valoració d'Aznar sobre que Ciutadans està arrabassant al PP l'espai del centre-dreta.

«Es consolida el diputat »

Enric Millo, diputat del PPC per Girona destaca que el partit ha perdut suport a Catalunya però que «precisament és a Girona on millor hem afrontat aquesta davallada i hem aconseguit una cosa que fa dos mesos era molt difícil , com és consolidar el diputat autonòmic, que no sempre l'hem tingut, i guanyar la batalla a aquells qui tenien per objectiu que el PPC de Girona no tingués veu pròpia al Parlament de Catalunya.

Quant al futur president de la Generalitat afirma que sigui qui sigui ha de prioritzar els temes socials i que «entengui que el procés rupturista no te més recorregut ni està legitimat i que és necessari, per tal de sortir d'aquesta situació, emprendre el camí del diàleg i la reconciliació».