El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, apunta que Josep Antoni Duran i Lleida és el millor candidat per a les eleccions generals, i creu que revalidarà la confiança del partit en el Consell Nacional del pròxim 17 d'octubre. El líder d'Unió va posar el seu càrrec a disposició del partit després que els democratacristians hagin quedat fora del Parlament a les eleccions catalanes, en no excedir el llindar del 3% necessari per obtenir representació.

Espadaler va subratllar que es tracta d'una opinió «personal», però va augurar que es tracta d'un sentir «compartit i transversal» en el partit, i que en els pròxims dies hi haurà gestos a favor del president del comitè de govern d'Unió.

El candidat va acceptar la derrota als resultats de les eleccions del 27S, però va puntualitzar que el partit seguirà endavant, sense «dimitir ni abdicar» de les seves idees. «Hi ha una voluntat reafirmada de concórrer a les pròximes eleccions generals, no hi ha cap tipus de vacil·lació en aquest sentit», va insistir Ramon Espadaler.

Va admetre que el fet de no tenir veu a la cambra catalana els complica la campanya amb vista als comicis de desembre, però va assenyalar que ho compensaran amb més presència al territori i als mitjans.

«Fàcil no és, però tenim 102.000 raons per continuar», va recalcar, en al·lusió als vots rebuts a les eleccions catalanes. El secretari general d'Unió va lamentar que el debat polaritzat entre independentistes i «immobilistes» els ha perjudicat en aquestes eleccions, encara que confia que «el temps del matís i el diàleg tornarà».