Eleccions Catalanes
Jean Castel · Diputat electe per Girona de Ciutadans

«Els resultats no són més que el retorn de la feina que hem estat fent els darrers anys»

Jean Castel no dubta a qualificar la seva formació com la gran triomfadora dels comicis, i es mostra orgullós dels resultats obtinguts a Girona, on han quedat per darrere només de Junts pel Sí. A més, es mostra d'acord amb la tesi del seu partit que s'haurien de convocar noves eleccions, en aquesta ocasió «normals»

29.09.2015 | 07:33
«Els resultats no són més que el retorn de la feina que hem estat fent els darrers anys»

Dos diputats per Girona. S'esperava uns resultats així?

Era una aspiració natural que teníem, no es tracta de res més que del retorn de la feina que hem estat fent. No em refereixo només a la campanya electoral, sinó des de fa anys. Ja en les darreres municipals vam aconseguir 12 regidors a les comarques de Girona.

I quina és la fórmula?

Presentar-nos a la gent amb el programa a sota el braç. Demostrant que hi ha una altra manera de fer política, que és la de prioritzar els problemes reals de la gent i aportar-i solucions. Mentrestant, els altres partits es dediquen a parlar de problemes que no importen als ciutadans i no aporten solucions a res.

I què preocupa la gent?

La recuperaciò econòmica, l'educació, la sanitat, el problema de l'atur. Nosaltres donem veu a polítiques destinades a millorar tot això, i la gent ho ha valorat.

Tanmateix, la gent ha votat en massa Junts pel Sí.

Artur Mas ja hauria d'haver dimitit, i Junqueras igual. S'han amagat darrere d'una llista i han fet servir la independència només per ocultar la seva incompetència. No han volgut abordar els problemes de debò que té el país i per això han organitzat unes eleccions estra?nyes en què no es comparaven programes..

Amb unes eleccions normals Ciutadans hauria inclús millorat resultats?

Evidentment, perquè en aquestes no ha sigut possible contraposar el nostre programa al seu, i els ciutadans haurien pogut comparar i valorar. L'únic programa que tenien era anar cap a Ítaca. La gent no és tonta, per això nosaltres hem multiplicat els nostres resultats.

L'independentisme té majoria absoluta d'escons.

Primer deien que comptaven els vots, però com que no surten els números, ara són els escons. El que fa falta és sentit comú i deixar de fer tonteries. Que Mas i Junqueras vagin cap a casa, i que Rajoy que agafi el mateix camí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema