A Catalunya i a Girona, Ciutadans els ha passat clarament al davant: això què significa?

Dins de les forces polítiques que no apostem per la independència hi ha alguna opció política emergent que ha aconseguit captar més vots que altres, és veritat, i no passa res per reconèixer-ho però El més important és que diumenge la majoria de catalans van dir no a la independència.

Però al Parlament hi ha majoria independentista.

Al Parlament hi ha una majoria més petita de l'independentisme de la que hi havia abans de les eleccions. La majoria de catalans han dit no a la independència, per més que alguns vulguin fer creure el contrari. Aquells qui havien plantejat aquestes eleccions com un plebiscit, l'han perdut en vots. Ara és doncs necessari que el nou Govern se situï i aposti pel diàleg i els acords amb el Govern de l'Estat i abandoni el camí del trencament i la ruptura.

Alicia Sánchez Camacho s'ha fet un fart de riure amb els resultats d'Albiol?

No, i considero que aquesta és una pregunta carregada de molt mala intenció que no aporta res i que suposo que busca crear malestar. La presidenta del PPC s'ha implicat i ha treballat de valent en la campanya al costat del candidat.

El preocupa que la governabilitat estigui en mans de la CUP?

Em preocupa que els que han guanyat les eleccions autonòmiques però que han perdut en vots el plebiscit que ells mateixos havien dit que plantejaven acceptin el resultat i entenguin que cal abandonar el procés que van endegar. S'han de centrar a governar de debò i prioritzar les persones, prioritzar la sanitat, l'educació i el benestar així com la recuperació econòmica.

Calen noves eleccions?

Els catalans ja hem patit tres eleccions en cinc anys i això no hi ha qui ho aguanti, el que veig necessari és que el nou Govern es posi a governar. El problema que tindrem és el guirigall polític que suposarà el grup parlamentari de Junts pel Sí, i la primera mostra la tindrem a l'hora de posar-se d'acord en qui ha de ser el president del nou Govern. Això ens ho han amagat durant tota la campanya, però aviat sabrem la veritat.

La imputació de Mas donarà més ales a l'independentisme?

Mas hauria de renunciar a tornar a ser president, atès que en aquests moments no està legitimat per aspirar a la presidència de la Generalitat perquè Catalunya no pot tenir un interlocutor davant la societat catalana i davant del Govern de l'Estat que està imputat per desobediència.