L'exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es va mostrar convençuda ahir que el 9-N va fer «el que calia» i va assegurar que «ho tornaria a fer». Ortega va reaccionar a través de Twitter a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de cridar-la a declarar com a imputada el proper 13 d'octubre. «Convençuda que vaig fer el que calia i que ho tornaria a fer. Col·laboraré amb la justícia», va assegurar en una piulada al seu compte personal.

Per la seva part, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va assegurar ahir a la tarda que assumeix la seva imputació per part del TSJC per l'organització del procés participatiu del 9-N amb «serenitat». Rigau va avançar que davant del tribunal defensarà el que va fer, perquè considera que va ser «correcte» i va «complir el mandat del Parlament». Les paraules que Rigau va pronunciar ahir, a l'acte de lliurament dels premis extraordinaris de Batxillerat, van ser força aplaudides pel públic que va assistir a l'entrega.

Segons ella, la seva imputació és de «caràcter polític». Per això, Rigau ja va posar de manifest que defensarà «amb serenitat» el que es va fer des del Departament d'Ensenyament: permetre l'accés als centres educatius per acollir les votacions. De la mateixa manera, la consellera també va voler assegurar que allò va ser «correcte» i va recordar que es va fer seguint amb el mandat del Parlament.