Treballadors de la Generalitat a Girona han enviat cartes "d'escalf i suport" als consellers cessats i empresonats i als Jordis. Els escrits volen compartir "el sentiment d'injustícia" que viuen els treballadors de la Delegació del Govern davant les ordres de presó i l'aplicació del 155. Les cartes, que comencen amb un encapçalament personalitzat, fan saber als exconsellers i als Jordis que els empleats públics seguiran mobilitzant-se per ells. "Continuarem duent a terme accions fins que estigueu tots en llibertat i recuperem les nostres institucions", recullen les cartes. Els textos rebutgen "categòricament" el control de l'Administració catalana per part de l'Estat i s'acompanyen d'un recull de fotografies de les diferents concentracions (entre aquestes, la cadena humana que va envoltar la Delegació).

Deu cartes a Soto del Real, Estremera i Alcalà-Meco dirigides als consellers, destituïts en aplicació del 155, i a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Treballadors de la Generalitat a Girona han volgut, d'aquesta manera, mostrar el seu "escalf i suport" als empresonats i compartir amb ells "el sentiment d'injustícia" que els provoca la seva situació i la intervenció de les institucions catalanes.

Tots els escrits tenen un encapçalament personalitzat i, a partir d'aquí, el cos de text és el mateix. "Ens adrecem a tu pel teu nom i ni ens coneixes, però nosaltres sí; perquè des de fa setmanes has passat a formar part del nostre dia a dia, juntament amb la resta de membres empresonats del nostre Govern i aquells que són a l'exili, i també de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez", recullen les cartes.

A les missives, els treballadors de la Generalitat a Girona fan saber als Jordis i als consellers cessats i empresonats que "dia rere dia" s'ha mobilitzat per exigir la seva "immediata posada en llibertat". Recorden que han fet concentracions davant la Delegació, minuts de silenci i també una cadena humana que va envoltar l'edifici. I asseguren que continuaran així fins a aconseguir l'excarceració de tots ells.

"En defensa del nostre Govern legítim"

"Nosaltres, com a treballadors i treballadores de l'Administració catalana, ens hem posat a disposició del poble de Catalunya i en defensa del nostre Govern legítim", diuen els escrits. I afegeixen: "I ens estem organitzant amb treballadors de tots els departaments i d'arreu del territori perquè la unió és el que ens farà forts".

A partir d'aquí, les cartes parafrasegen part del manifest que es llegeix durant les concentracions, on es rebutja "categòricament" el 155. "Aquesta intervenció ja es nota en el nostre dia a dia i es posa de manifest, sobretot, en el bloqueig del pagament de prestacions i serveis", afirmen els treballadors de la Generalitat a Girona.

Les missives es tanquen fent arribar "l'escalf i suport" dels empleats públics als empresonats, agraint-los la seva "feina, sacrifici i dedicació pel país" i demanant-los no defallir perquè no estan sols. "Visca Catalunya!", conclouen les cartes, que s'acompanyen amb diferents fotografies de les concentracions davant la Delegació del Govern.