El Cercle d'Economia va demanar ahir als partits que es presenten a les eleccions al Parlament català el 21 de desembre que «es comprometin a desenvolupar la seva futura acció política en el marc de la legislació vigent en cada moment», per així «frenar el daltabaix econòmic» a Catalunya.

En una nota d'opinió titulada «Davant el 21-D. Evitar el caos. Recompondre l'estabilitat», aquest influent lobby empresarial català assegura que la cita electoral del 21 de desembre «es converteix en una oportunitat perquè, sigui quin sigui el seu resultat, cal iniciar una nova etapa en que prevalgui la voluntat de diàleg i entesa», i avisa: «L'alternativa és el caos». També el Cercle demana als partits que presentin programes de govern «amb propostes clares i factibles», perquè, passats els comicis, tant els poders polítics com també el món econòmic i empresarial afavoreixin «el ple retorn de l'economia catalana a la normalitat».

El programa electoral de Ciutadans per a les eleccions catalans del 21D proposa implementar un pla de xoc perquè tornin a Catalunya les empreses i la supressió de totes les «estructures d'Estat».