La similitud dels cartells electorals de Junts per Catalunya (JxCat) i Catalunya en Comú-Podem per als comicis catalans del 21-D ha generat polèmica entre les dues candidatures, amb acusacions de plagi per part del cap de la llista de l'esquerra alternativa, Xavier Domènech.

Junts per Catalunya ha presentat avui el seu lema, "Puigdemont, el nostre president", i els cartells electorals, un dels quals inclou la imatge de l'expresident català amb un predomini dels tons ataronjats.

Un tractament fotogràfic similar al cartell de Domènech -encara que en aquest cas el to que predomina és el sípia- i amb una tipografia semblant.

En la roda de premsa per presentar el lema i el cartell de campanya de Catalunya En Comú-Podem, Domènech ha retret a JxCat la similitud que guarden els cartells electorals de les dues candidatures.

"És la mostra més clara que quan no tenen idees han d'agafar les dels altres", ha dit al respecte, i ha considerat que el cartell de JxCat és el millor exemple que "et pots postular com la gran solució per a Catalunya i no ets capaç ni de fer un cartell propi".

En la mateixa línia, la portaveu de Catalunya En Comú, Elisenda Alamany, ha escrit en Twitter: "Per votar la còpia, quedeu-vos sempre amb l'original".

En canvi, durant la presentació del lema i els cartells de JxCat, el responsable d'imatge de la campanya, Ramon Maria Piqué, ha descartat que sigui un plagi i ha asseverat que desconeixien com eren les banderoles de Domènech.

Fonts de la candidatura que encapçala Carles Puigdemont han indicat que la imatge de la campanya s'ha encarregat a una agència especialitzada.