L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va manifestar la seva «desconfiança» en el sistema de seguretat de l'Estat i va afirmar que no sap si la «deslleialtat» del CNI ha impedit «evitar un atemptat i molts morts», després de conèixer-se els contactes de l'agència d'intel·ligència amb l'imam de Ripoll.

En una entrevista amb el digital El Nacional, Puigdemont es va referir així als contactes entre el CNI i l'imam de Ripoll Abdelbaki es Satty, considerat el cervell dels atemptats a Catalunya de l'agost passat.

Per a l'expresident, sobre el qual pesa una euroordre d'arrest per delictes de rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i desobediència, la relació del CNI amb l'imam «obre moltes preguntes» i «crea moltes desconfiances en el sistema de seguretat espanyol». «No han estat lleials als ciutadans. Per culpa d'aquesta deslleialtat no sabem si no hem pogut evitar un atemptat i molts morts. No ho sabem», va afegir el número u de la llista Junts per Catalunya per a les eleccions del 21-D.

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir dues persones per enaltiment del terrorisme gihadista en una operació desenvolupada a Sant Pere de Ribes, al sud de la província de Barcelona.

Així ho va confirmar el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, a través de Twitter: «Dos detinguts per enaltiment de Daesh en una operació dels Mossos contra el terrorisme gihadista a Barcelona».