La número 10 de la llista de Junts per Catalunya i directora de la campanya, Elsa Artadi, ha indicat que la seva candidatura no es veu "investint un altre candidat" que no sigui l'expresident Carles Puigdemont, i ha indicat que treballen amb les forces sobiranistes sobre tres possibles punts en comú.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Artadi ha assenyalat que un d'ells fa referència a l'alliberament de presos, cosa que ha admès que no depèn d'ells i que a més podria produir-se avui al Tribunal Suprem; un altre és sobre "ratificar" el resultat de l'1-O i el tercer fa relació a eixamplar la base sobiranista, desplegar polítiques socials i "fer possible un procés constituent".

Així, del document de nou punts que es va filtrar fa setmanes, l'última proposta s'ha reduït a tres i el relatiu a presos podria caure avui si els exconsellers surten de la presó, encara que Artadi ha dit que "caldrà veure si hi afegim altres punts".

En aquest context, ha assenyalat que dilluns preveu una reunió amb la resta de forces sobiranistes (ERC i CUP) per "modelar l'acord" i veure quins punts s'acaben tancant.

Pel que fa al futur executiu català després del 21-D, Artadi ha rebutjat que hi hagi dos governs -un de legítim i un altre executiu com va plantejar la secretària general d'ERC, Marta Rovira-, doncs "els països normals no tenen dos governs".

"Hem de tenir un govern amb el president Puigdemont al capdavant, no ens veiem investint cap altre candidat", ha advertit Artadi, que ha dit que Oriol Junqueras, cap de cartell d'ERC, segueix sent per a ella "el vicepresident del Govern".

Ha explicat que encara no ha estat cessada del seu càrrec de directora de coordinació institucional del Govern, per això ha assegurat que compagina aquesta responsabilitat amb la campanya, encara que ella no té "cap" relació amb el Govern central ja que qui fa la comunicació és el seu superior, el secretari del Govern.

La candidata ha definit com a "deliri de la inquisició" les mesures de la Junta Electoral per prohibir els colors grocs en edificis municipals de Barcelona, cosa que també veu com una "continuació del 'a por ellos'".

Ha subratllat que els escons serveixen per formar govern i els vots per saber si hi ha una majoria a favor de la independència, doncs el 21-D es pot "fer el referèndum acordat que no va deixar celebrar Rajoy".