La candidata de Ciutadans a la Generalitat, Inés Arrimadas, va afirmar ahir que «només una Espanya reformada podrà seguir unida», i va apel·lar a la «majoria silenciada» per «omplir les urnes de seny, de solucions i de futur» per a Catalunya en les eleccions del 21 de desembre. En una conferència organitzada per Empresaris de Catalunya, entitat contrària al procés independentista, Arrimadas va destacar que Espanya «només seguirà unida si la reformem entre tots»; per això, segons el seu parer, la manera de fer front al procés independentista de Catalunya és des del «reformisme i no des de l'immobilisme». Unes reformes que passen, des del seu punt de vista, per impulsar infraestructures estratègiques com el corredor del Mediterrani o emprendre un nou model de finançament autonòmic que sigui «just» per fer front als serveis socials, entre altres mesures de la formació taronja.

Durant la conferència, la candidata va desgranar la «dramàtica crisi» política, institucional, econòmica i social que viu Catalunya, la «pitjor» de les últimes dècades, amb la «fugida» d'empreses i la baixada d'inversions o del consum en el terreny econòmic, al que se suma una «fractura social dolorosa». «Hi ha un problema entre catalans, no entre Catalunya i Espanya» com asseguren els independentistes, va precisar.

Arrimadas va culpar d'aquesta «dramàtica crisi» un executiu català que «s'ha saltat les lleis», però també els successius governs d'Espanya, pel seu pactes d'estabilitat amb els partits nacionalistes i per no haver emprès les reformes necessàries.