Junts per Catalunya recorrerà a solucions tecnològiques perquè el cap de llista i expresident català, Carles Puigdemont, pugui participar des de Brussel·les en els actes a Catalunya de la campanya, que arrencarà a Barcelona i comptarà amb un pressupost d'almenys 1,4 milions d'euros.

En una reunió informal amb periodistes, la directora de la campanya i número deu de la llista per Barcelona, Elsa Artadi, va explicar que arrencaran a la seu de Mediapro, al mateix plató -amb capacitat per a mil persones- que va servir a Barcelona de centre de premsa durant la jornada de l'1 d'octubre. Encara es desconeix on tancarà la campanya, però la candidatura té previstos uns 200 actes al llarg de les dues setmanes prèvies al 21-D, entre ells mítings a diferents punts de Catalunya en els quals, d'alguna manera, participarà Puigdemont.

Artadi va assenyalar que recorreran a solucions tecnològiques -podrien ser vídeos- perquè Puigdemont pugui dirigir-se als seus potencials electors durant els mítings, malgrat estar a Bèlgica pendent del procés d'extradició per diversos delictes relacionats amb el procés sobiranista.

Mítings conjunts

Els expresidents catalans Carles Puigdemont i Artur Mas es reuniran la setmana que ve a Brussel-les, on Mas té previst participar els dies 6 i 7 en els primers actes de la campanya electoral de Junts per Catalunya, que es desenvoluparan a la ciutat belga.

Així ho va assenyalar el mateix Mas a les portes del Tribunal Suprem, on ahir va acudir a reclamar la «immediata» posada en llibertat dels exconsellers i «els Jordis». Paral·lelament, l'expresident català Carles Puigdemont va assegurar ahir, en una entrevista al setmanari portuguès Expresso, que no esperava obtenir reconeixement internacional «en les hores, dies, setmanes o mesos posteriors a la declaració d'independència» de Catalunya i va titllar de «clan del 155» PP, PSC i Cs. De fet, Puigdemont va respondre, en ser preguntat per aquesta qüestió, que «encara» no han demanat reconeixement «a cap país».