L'Ajuntament de Girona va retirar la pancarta dels presos de la façana, en compliment del què va ordenar la Junta Electoral, i la va substituir per una altra amb el lema «Llibertat d'expressió». L'alcaldessa, Marta Madrenas, va dir que «és molt trist» haver-se vist obligats a despenjar el rètol, i més encara després que el Suprem hagi resolt «que el vicepresident, Joaquim Forn i els dos líders cívics del país continuaran a presó». Tanmateix, ahir a la tarda la pancarta estava penjada en un edifici de la mateixa plaça del Vi.

L'alcaldessa espera que el nou cartell no sigui motiu d'impugnació davant la Junta, perquè «en cap cas va contra la neutralitat política».

En referència al lema, també va dir que li sembla «impossible» haver de tornar a reclamar «un dret reconegut» com és el de la llibertat d'expressió «després de tants anys que s'hagi acabat el franquisme».

D'altra banda, Madrenas també va avançar que al ple extraordinari d'aquest desembre l'equip de govern proposarà canviar el nom de la plaça Constitució per la de l'1 d'Octubre.

L'Ajuntament va prendre aquesta decisió obligat per la Junta Electoral, després que se li desestimés el recurs que va presentar a finals de la setmana passada. L'alcaldessa, però, ja va dir que si això passava, buscarien una solució imaginativa.