El candidat de Ciutadans (Cs) per Girona, Jean Castel, va afirmar ahir que treballaran per «revertir» la situació que el procés ha generat «posant en perill sectors clau com el pesquer de Roses». Així ho va assegurar durant una visita sectorial a la llotja alt-empordanesa en la que també va assistir a la subhasta del peix acompanyat del secretari general de la confraria de pescadors, Joan Fondecaba, va informar Cs en un comunicat.

Castel va manifestar la necessitat de vetllar pel sector pesquer perquè «és familiar i de tradició», necessita «les ajudes dels fons europeus» i no que el procés «el vulgui lapidar». A més, va indicar que és un sector que encara pot reinventar-se, «tal com s'ha reinventat la planta d'especejament de Roses» creant subproductes que ara es troben en els principals lineals del supermercat com és el brou obtingut del peix de roca que abans no tenia sortida comercial.

«Quan van obrir la planta, hi havia una quinzena de llocs de treball i això s'ha anat incrementant», va descriure demanant també «confiança amb la feina realitzada» per Cs al Parlament.

Al matí, Castel va mantenir una reunió amb la Federació Unió d'Empresaris de Salt, des d'on va apostar per ajudar els emprenedors i revertir la tancada de petits comerços a la província. «Nosaltres volem facilitar ajudes a l'emprenedor perquè no hagi de començar el negoci amb una motxilla plena de càrregues», va afirmar. Per Castel, també és «una prioritat facilitar la nova implantació de comerços i empreses».