El secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, va emplaçar ahir els Mossos a convertir en «permanent» després del 21-D la coordinació que mantenen amb els cossos de seguretat de l'Estat des de l'aplicació de l'article 155, en una reunió amb la cúpula de la policia catalana.

A la trobada hi va assistir el cap dels Mossos d'Esquadra, Ferran López -que substitueix Josep Lluís Trapero-, així com el càrrec del Ministeri d'Interior Diego Pérez de los Cobos, que va dirigir l'operatiu policial per impedir l'1-O i ara coordinarà el dispositiu de seguretat de les eleccions del 21D.

D'altra banda, la Policia Nacional va acabar registrant ahir la seu de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) després que els seus responsables no li hagessin facilitat la informació sobre el cens de l'1 d'octubre que els sol·licitava el jutge.

La diligència havia estat acordada pel jutge que substitueix el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, mentre es resol sobre la recusació que han plantejat contra ell les defenses de la causa en la qual investiga els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre.