El conseller d'Afers Exteriors destituït i «número tres» a la llista d'ERC per Barcelona, Raül Romeva, va considerar «immoral, indigne i intolerable» que als independentistes empresonats i als que han sortit en llibertat sota fiança se'ls acusi de promoure revoltes violentes. En un acte electoral realitzat al Centre Cultural de Valls, va acusar el Govern i el «bloc del 155» de «construir un relat fals» traslladat als tribunals per intentar justificar «l'empresonament de bones persones» amb idees polítiques oposades a les seves.

Romeva, que va sortir de la presó d'Estremera dilluns passat i ahir va ser present al seu primer acte electoral acompanyat de la seva dona, va ser ovacionat pel públic assistent i va destacar que «menteixen» els que diuen que «anem de banderes o de diners». «La lluita per una república catalana no va ni de banderes ni d'interessos econòmics, això va fonamentalment de memòria i de dignitat», va assenyalar.

Romeva, que va reivindicar «un projecte de país digne en el qual es respectin les llibertats bàsiques» dels ciutadans, va explicar respecte a l'estada a la presó que «en tot moment» s'han «sentit acompanyats a la solitud de les cel·les pel suport de molts catalans», de manera que «en uns ambients hostils» mai s'han «sentit realment sols».

Per part seva, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va assenyalar que Esquerra «mai ha legitimat una Constitució espanyola».