La cap de llista del PP per Girona, Maria Àngels Olmedo, va afirmar ahir que el 21-D «amb la força dels vots, tenim una gran oportunitat per recuperar la concòrdia per poder construir el futur que volem tots els catalans i tots els espanyols». Així ho va dir durant una visita al mercat de Can Gibert del Pla a Girona al costat del coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, i de la secretària primera de la Mesa del Congrés, Alicia Sánchez-Camacho.

La cap de llista gironina va remarcar que des del PP «reivindiquem el respecte al pluralisme». «Ara és el moment de posar fi a tantes i tantes actituds antidemocràtiques que neguen el pluralisme a la societat catalana», va dir afegint que «totes les posicions es poden defensar des del respecte a l'altre i a la llei» i, per això, «estem a favor del diàleg, del debat i de la controvèrsia política, perquè entre tots hem d'edificar la Catalunya que volem compartir».

Olmedo va assenyalar que cal treballar «incansablement per la reconciliació». «Fa 40 anys, els catalans vam ser protagonistes principals del gran projecte de convivència en llibertat: la Constitució del 1978». «En aquell moment -va afegir- el conjunt dels espanyols vam donar un exemple al món de pacte i reconciliació, i aquest esforç que ens va unir és ara més necessari que mai, i per això estic segura que el 21-D recuperarem l'impuls reconciliador perquè cap català torni a traslladar a la seva vida quotidiana l'enfrontament polític, i pugui tornar a conviure tranquil·lament amb el que pensa diferent», va destacar Olmedo.