El conseller destituït pel Govern i empresonat durant més de 30 dies a Estremera Jordi Turull va retreure als candidats del PPC, Xavier García Albiol, i el PSC, Miquel Iceta, el seu empresonament i el de la resta de consellers. Turull es va trobar públicament per primer cop amb els candidats després que dilluns sortís de la presó durant el debat a TVE amb motiu de les eleccions del 21 desembre i va retreure al líder popular que digui que l'Estat és una «democràcia exemplar» i que hi ha normalitat quan el que s'ha fet és treure els que «fan nosa fora i els que fan una mica més de nosa a la presó», assegurant que així ho comentava «des de la cel·la de la presó» amb Josep Rull.

En aquest sentit, va acusar el líder socialista de ser «responsable també» del seu empresonament i el de la resta de consellers pel suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155. «Mentre tu estaves ballant a alguns ens estaven emmanillant», li va dir Turull. Iceta li va respondre afirmant que no ha estat cap socialista qui el va portar a la presó: «A tu no t'ha portat a la presó el 155». Iceta va afegir que la via unilateral «ha fracassat», fet pel qual va instar a «canviar de rumb»

De la seva banda, la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, va alertar que els plans dels comuns passen per pactar amb ERC després del 21-D, mentre que el cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, va afirmar que Cs és l'opció preferida del PP i de José María Aznar.

Arrimadas va afirmar que votar la candidatura de Domènech és apostar per fer el vicepresident cessat pel Govern i candidat d'ERC, Oriol Junqueras, president de la Generalitat. Domènech va replicar que la candidata de Cs és la garantia que «Mariano Rajoy governi a Catalunya» i la va acusar de ser l'opció preferida de l'expresident del Govern José María Aznar. Dirigint-se a Domènech, la candidata de Cs va plantejar: «Qui vulgui fer president Carles Puigdemont potser té en el seu vot una opció».

Turull i el candidat del PPC a la Generalitat van xocar per la situació dels presos sobiranistes i el retorn de Puigdemont. El conseller destituït va acusar el PP d'actuar com a «piròmans» en «facilitar» per exemple que les empreses «se n'anessin» de Catalunya després de l'1-O. García Albiol va negar que a Espanya hi hagi «presos polítics» i, dirigint-se a Turull, va puntualitzar que ha estat empresonat «no per ser independentista» sinó pel «cop d'Estat» que va suposar la declaració d'independència.