El cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, va intervenir ahir en una roda de premsa a Barcelona a través de videoconferència des de Brussel·les. L'expresident -cessat pel 155- va subratllar que només té «un pla» davant les eleccions del 21-D i és el de «continuar sent el president de la Generalitat», càrrec que defensa que segueix ostentat perquè el Parlament de Catalunya el va investir i no l'ha cessat.

Puigdemont ho va dir responent la pregunta de si té algun «pla B» després de les eleccions. «Contemplo continuar sent el president de Catalunya, el Parlament no m'ha cessat», va dir Puigdemont, que va indicar així que hauria de seguir al capdavant de la Generalitat «si la majoria parlamentària no canvia», i va concloure: «Només hi ha un pla».

En aquest context, va indicar que haurà de ser «el sistema polític espanyol» el que resolgui la «gran contradicció» que suposaria, segons el seu parer, que fos investit president i, a la vegada, fos detingut a Espanya.

En aquest sentit, va cridar Ciutadans, PSC i PPC, als quals va qualificar del «tripartit del 155», a «respectar el veredicte de les urnes» del 21 de desembre. Després de la retirada de l'euroordre d'arrest, Puigdemont va dir que no ha pres cap decisió sobre la possibilitat que té de sortir de Bèlgica i instal·lar-se en el sud de França, una possibilitat que l'acostaria a Catalunya i que no ha descartat. Puigdemont va assenyalar que el seu objectiu és que Catalunya sigui la «primera república nativa digital», un hipotètic Estat que, va dir, confiï en el ciutadà com un «cooperador» del progrés del mateix i no com «un element sospitós al qual cal vigilar». El president cessat va fer aquestes consideracions en una roda de premsa i per videoconferència per presentar la part del programa electoral dedicat a la societat digital.