La regidora de la CUP a Barcelona Eulàlia Reguant es va dirigir a la resta de formacions polítiques, i de forma vetllada sobretot als comuns, en afirmar que la CUP «troba a faltar» els que van posar «en dubte» les «garanties» de la votació de l'1-O i, en canvi, no es pronuncien sobre les del 21-D. En declaracions als mitjans després de la presentació de la campanya «Tu votes, tu comptes» a la seu de l'ANC, Reguant va afirmar que la resta de formacions haurien de «plantejar-se» quines garanties existeixen en els comicis catalans després de ser convocats pel Govern central en aplicació del 155.

«La gent que posava en dubte les garanties del referèndum, realment creu que aquestes eleccions sí les tenen?», es va preguntar la regidora, que va dir que l'Estat «ha demostrat ser de tot menys democràtic».

Reguant va assegurar, en aquest sentit, que encara que els partidaris del «no» a la independència no van voler participar del referèndum il·legal de l'1 d'octubre, aquesta opció «va tenir en campanya els mateixos drets que el «sí»».

En relació amb l'anunci d'ahir del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, de que hi haurà una parella de Mossos d'Esquadra en cada col·legi electoral, i no una per cada dos centres com acostuma a ser habitual, Reguant va assegurar que «la democràcia i la llibertat d'expressió» no es fomenten amb «més policia».