El candidat de Catalunya en Comú-Podem (CatECP), Xavier Domènech, va dir ahir des de Tortosa que seria «intolerable» que el 155 es continués aplicant després de les eleccions del dia 21. Domènech va respondre així les paraules de l'alcalde de Valladolid i portaveu del PSOE, Oscar Puente, qui havia assenyalat que la retirada del 155 a Catalunya «dependrà» del Govern que surti després de les eleccions.

«Em sembla lamentable i espero que només representi a la seva pròpia veu, però és cert que el PSOE s'ha convertit en especialista a donar suport a al PP en els moments clau i no en aportar solucions», va indicar el candidat dels comuns, que va recordar que la seva formació i Units Podem han estat «en contra de l'aplicació del 155» i han presentat un recurs d'inconstitucionalitat per la intervenció de l'autogovern de Catalunya.

En la seva opinió, «el manteniment del 155 no és tolerable, primer perquè la seva aplicació és inconstitucional i segon perquè la solució per a Catalunya no pot ser la intervenció de les seves institucions i del seu autogovern».

«El PP no té cap projecte»

Segons Domènech, «el PP no té cap projecte per a Catalunya i en realitat tampoc el té per a Espanya, i l'única manera que té és l'excepcionalitat, com hem vist a Catalunya amb l'aplicació del 155 i es veu també al Congrés, on veten, gràcies a l'ajuda de Ciutadans i del PDCAT, qualsevol possibilitat d'avenços de lleis que també poden afavorir a Catalunya».

El candidat de CatECP va considerar que «el 21-D ha de donar un resultat que deixi el missatge clar de que aquesta pràctica d'excepcionalitat no pot continuar, igual que tampoc pot continuar com estàvem fins ara amb una pràctica d'unilateralitat que també ens ha portat fins a aquesta situació».