El president de la Generalitat cessat i cap de llista per Barcelona de Junts per Catalunya (JxCAT), Carles Puigdemont, va assegurar des de Brussel·les que la candidatura de JxCat a Girona liderada per Gemma Geis «és la llista en què la majoria de gironins que van votar l'1-O ens podem reconèixer».

Geis va publicar ahir al seu perfil de Twitter un missatge gravat amb Puigdemont dijous a Brussel·les, després de la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium, on el president destituït lamenta no poder ser a les comarques gironines per poder fer campanya. «Us ho demano des de Brussel·les, m'agradaria poder-vos-ho demanar des de Girona, des de casa, des de Sant Julià de Ramis o des d'Amer, o des de les comarques gironines en el seu conjunt [...] voteu la Gemma i la gent que l'acompanya, voteu-nos a tots nosaltres i JxCat farem possible allò que junts com a poble ens proposem de fer. Endavant!», afegeix.

Abans Geis assegurava que ha estat «un honor que [Puigdemont] em demanés encapçalar la llista per Girona». Al seu torn, Puigdemont va agrair a Geis el seu «compromís personal i la teva absència de dubtes a voler dir sí a aquesta és la llista que ens representa». Puigdemont afegia que «és la llista en què la majoria de gironins que van votar l'1-O ens podem reconèixer, ens podem sentir representants, i és la llista que ha de guanyar». «Si alguna cosa tenen por a l'estat espanyol i els seus còmplices del 155 -prosseguia- és que fem un bon resultat i que els gironins voteu la llista que encapçala la Gemma. Però no només la Gemma, hi ha moltíssima gent, us hi reconeixereu», va sentenciar.