El candidat de la CUP Carles Riera va instar el líder dels comuns, Xavier Domènech, a recuperar «la dignitat del 15-M» i a no «claudicar» davant el constitucionalisme per no «apuntalar» l'estat espanyol. Per al líder cupaire, només així es podrà «expulsar físicament» el feixisme de Catalunya.

Durant l'acte central de campanya de la CUP, que va reunir més de 2.100 persones al pavelló de la Vall d'Hebron, també es va «exigir» a JxCat i a ERC que abandonin l'autonomisme per fer respectar el que va suposar l'1-O.

Al míting també van reaparèixer els exdiputats de la CUP Anna Gabriel i David Fernández, que va assegurar que aquesta vegada serà l'article 155 el que acabarà «a la paperera de la història».

Hores abans, la número sis de la candidatura de la CUP per Barcelona, Bel Olid, havia demanat «construir» una «república en la qual no hi hagi fronteres» i en la qual «poguem acollir com a poble la gent que ho necessita», i va criticar l'«Europa fortalesa» que tracta el migrant com a un «invasor».

«No es tracta només de construir una república per canviar de bandera i fer un altre Estat», sinó d'avançar cap a un país «en el qual no hi hagi fronteres», va assenyalar Olid davant de la seu de la Comissió Europea de Barcelona, coincidint amb què ahir se celebrava el dia dels Drets Humans.

La candidata de la CUP va assenyalar que el seu partit vol construir «un país per als drets de tots» i «sense ciutadans de primera classe i de segona», i va criticar, en aquest sentit, que «els nostres veïns, que ja són aquí treballant amb nosaltres» no tinguin els mateixos drets que els ciutadans espanyols, com per exemple el dret a vot en aquests comicis.

Va assegurar que la Unió Europea i els països que formen part de la mateixa estan «incomplint sistemàticament» la declaració dels Drets Humans, i va posar com a exemples les condicions en què es troben els immigrants als camps de refugiats de Grècia i Itàlia, els acords als què s'ha arribat amb Turquia o la situació dels migrants a Líbia.