La Fiscalia va obrir diligències per investigar el professor de la Universitat de Barcelona (UB) Jordi Hernández Borrell pel missatge homòfob que va publicar diumenge en el seu compte de Twitter sobre el candidat del PSC a les eleccions del 21-D, Miquel Iceta. Segons va informar el ministeri públic en un comunicat, la secció de delictes d'odi i discriminació de la Fiscalia de Barcelona va acordar ahir, d'ofici, obrir diligències contra el professor de la UB, que després de la polèmica pels seus comentaris a Twitter va dimitir del seu càrrec com a director de l'Institut de Nanociència i Nanotecnologia (IN2UB) i ha demanat disculpes.

Hernández Borrell va titllar Iceta de «repugnant» i «impostor» i es va mofar que té «els esfínters dilatats» en un tuit que va retirar ahir mateix i que el mateix Iceta ha afirmat avui que pretenia traslladar a la Fiscalia.

La UB va informar ahir que el seu rector, Joan Elias, va acceptar la dimissió del professor Jordi Hernández Borrell com a director de l'IN2UB.