- El líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que es veu capaç de resoldre «en un any» entre «25 o 30» demandes de la llista de 45 punts (excepte el referèndum) que l'expresident català Carles Puigdemont va plantejar al president del Govern, Mariano Rajoy.

Iceta va protagonitzar un acte electoral al Centre Internacional de Negocis de Badalona, acompanyat de l'exministre socialista Ángel Gabilondo, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i el líder socialista a Badalona, Álex Pastor. En la seva intervenció, Iceta va plantejar que, si és president de la Generalitat, buscarà que Catalunya tingui «més autogovern»: «Tenim una llista de 45 demandes que Puigdemont va fer a Rajoy. Doncs anem a veure-les una per una! En resoldrem 25 o 30 en un any. És que els últims cinc anys no se n'ha resolt ni una», ha afirmat. També va plantejar fer front al «desenvolupament» de l'Estatut i «recuperar, a través de lleis orgàniques, coses que es van perdre».

De la mateixa manera que, en inversions, va dir estar «una mica cansat» de la discussió del Corredor Mediterrani. «Fem-ho ja, d'una punyetera vegada, i que en dos o tres anys puguem parlar d'altres temes, entre d'altres el problema de Rodalies a Barcelona, les famílies atrapades per la factura elèctrica o que les despeses de les famílies hagin pujat i, en canvi, els sous no». I va lamentar «l'escàndol que es va muntar» sobre la seva proposta de millora de finançament i «reivindicar coses que són justes».